Шукати в цьому блозі

вівторок, 21 листопада 2023 р.

 

   4 клас

Вимоги програми.

·         Удосконалення умінь самостійно ознайомлюватися з новою книжкою, визначати її орієнтовний зміст з опорою на всі складники позатекстової інформації, засвоєні під час навчання в початковій школі.

·         Удосконалення вмінь розрізняти зміст художньої, науково-художньої та науково-популярної книжки, спираючись на її ілюстративний та довідково-інформаційний  апарат.

·         Удосконалення умінь самостійно складати коротку анотацію до прочитаної книжки (усно).

·         Формування  у школярів умінь самостійно та з допомогою вчителя читати й усвідомлювати фактичний зміст, основний смисл значних за обсягом творів (повістей, повістей-казок, біографічних творів тощо); визначати провідну тему твору, сюжетну лінію; розуміти цілісний зміст твору та окремих його частин, пояснювати, як вони пов’язані між собою; визначати головних та другорядних персонажів.

·         Формування умінь самостійно орієнтуватись у збірках творів, хрестоматіях для позакласного читання.

·         Удосконалення умінь самостійно орієнтуватися у світі дитячих книжок здійснювати пошук потрібної книжки, користуючись відкритим фондом бібліотеки, засобами бібліотечно-бібліографічної допомоги, у т.ч. Інтернет-ресурсами дитячої бібліотеки, а також пошук навчально-пізнавальної інформації, користуючись різними джерелами друкованої продукції (науково-популярні книжки з різних галузей знань, словники, енциклопедії, періодичні видання для дітей).

·         Формування умінь підтримувати колективну дискусію за змістом прочитаного: враховувати різні думки, міркування однокласників, співвідносити їх, доповнювати власними; обстоювати свою позицію дотримуватися норм культури спілкування та ін.

 

п/п

Дата

 

Тема

К-ть

годин

Відповідальний/QR-код, посилання

1

 

Талант читача.

1

Бібліотекар

2

 

Художня та науково-пізнавальна книга.

1

Бібліотекар

3

 

Бібліотечний архітектор

1

 https://vseosvita.ua/library/bibliotecnij-arhitektor-bibliotecnij-urok-dla-ucniv-4-klasiv-277362.html

4

 

Анотація до прочитаної  книги.

1

Бібліотекар

5

 

Збірки творів. Хрестоматії для позакласного читання.

1

Бібліотекар

6

 

Твої орієнтири у книжковому світі.

1

Бібліотекар

7

 

Твоє довідкове бюро.

1

Бібліотекар

8

 

Підсумкова колективна дискусія "Сторінками улюблених книг".

1

Бібліотекар

 

Немає коментарів:

Дописати коментар